Babbo Prinsa Romana & Wijn
Welkom bij Babbo! Als een van de eerste restaurants in Nederland serveert Babbo de Pinsa Romana, een mooi slowfood-gerecht uit de Romeinse tijd. Waar komt de Pinsa Romana vandaan? Het woord "Pinsa" komt oorspronkelijk van het Latijns "Pinsere", dat uitstrekken of knijpen betekent. Het originele recept is van oude Romeinse boeren die gebruik maakten van het frezen van korrels zoals gierst, gerst en spelt om een soort van ovaal plat brood te bakken. Dit was voor hen een heerlijke toevoeging bij het eten van vlees en groenten en het werd beschouwd als een prestigieus geschenk aan de Goden. Hoewel een Pinsa Romana er misschien uitziet als een kleine, ovale pizza, is niets minder waar! Het deeg is wordt gemaakt van een mix aan bloemsoorten en veel water en heeft een extreem lange rijs tijd van minimaal 72 uur. Daarom is het deeg super luchtig en heel licht verteerbaar. Na het bakken heeft de Pinsa Romana een geurige knapperige korst en een luchtige, zachte binnenkant. Dankzij de toevoeging van Soja en Rijstmeel aan het Tarwemeel, hoog gehalte van water en de totale afwezigheid van dierlijke en plantaardige vetten (behalve extra vierge olijfolie), zorgt deze samenstelling van het deeg voor minder calorieën, minder zout en minder vet, maar gelukkig wordt de smaak er niet minder door! Bij Babbo beleggen we deze Pinsa Romana met verrukkelijke toppings waar u van kunt genieten. Wij gebruiken alleen verse producten waarvan de meeste ingrediënten die wij zelf vanuit Italië importeren. Wij hechten veel waarde aan ambacht en bereiden onze gerechten met veel zorg. Naast de Pinsa Romana bieden wij ook verschillende authentieke voorgerechten aan, zoals een zeer exclusieve antipasti of een heerlijke carpaccio van vers geslagen ossenhaas. Een Pinsa Romana kan niet zonder een goede wijn. Lees verder
Welkom bij Babbo! Als een van de eerste restaurants in Nederland serveert Babbo de Pinsa Romana, een mooi slowfood-gerecht uit de Romeinse tijd.
Hoewel een Pinsa Romana er misschien uitziet als een kleine, ovale pizza, is niets minder waar! Het deeg wordt gemaakt van een mix aan bloemsoorten en veel water en heeft een extreem lange rijs tijd van minimaal 72 uur. Daarom is het deeg super luchtig en heel licht verteerbaar. Na het bakken heeft de Pinsa Romana een geurige knapperige korst en een luchtige, zachte binnenkant. Dankzij de toevoeging van Soja en Rijstmeel aan het Tarwemeel, hoog gehalte van water en de totale afwezigheid van dierlijke en plantaardige vetten (behalve extra vierge olijfolie), zorgt deze samenstelling van het deeg voor minder calorieën, minder zout en minder vet, maar gelukkig wordt de smaak er niet minder door!
Bij Babbo beleggen we deze Pinsa Romana met verrukkelijke toppings waar u van kunt genieten. Wij gebruiken alleen verse producten waarvan de meeste ingrediënten die wij zelf vanuit Italië importeren. Wij hechten veel waarde aan ambacht en bereiden onze gerechten met veel zorg. Naast de Pinsa Romana bieden wij ook verschillende authentieke voorgerechten aan, zoals een zeer exclusieve antipasti of een heerlijke carpaccio van vers geslagen ossenhaas. Een Pinsa Romana kan niet zonder een goede wijn.