Foodblog: Dineren bij Geisha Lounge

Begin dit jaar heeft Geisha haar deuren geopend in Tilburg. Op de begane grond is de vernieuwde lounge van Geisha te vinden en op de eerste verdieping is het lopend buffet restaurant Enjoii Upstars te vinden. Wij gingen een kijkje nemen op de begane grond bij Geisha.

Sushilovers opgelet: dit is Tilburg's nieuwste sushirestaurant

Wanneer we binnenlopen worden we verwelkomd door de prachtige kleuren en patronen die Geisha in het nieuwe interieur heeft gebracht. Over alles is nagedacht, van sfeerverlichting boven de tafels tot het patroon en kleurgebruik in het behang en de banken. Een echte Oosterse sfeer gecombineerd met hippe vormen en kleuren. Het restaurant is gevuld met mensen die genieten van de heerlijke gerechten. Wij zijn erg benieuwd wat voor lekkers we voorgeschoteld zullen krijgen.

De eerste ronde beginnen we met de Dragon roll, welke er heerlijk en mooi afgewerkt uitziet. De Dragon roll is een sushi roll bestaande uit gefrituurde gamba met viskuit, geserveerd met crispy gefrituurde uitjes. De sushi heeft een crispy bite met een malse binnenkant. 


Na de Dragon roll gaan we voor de Hawaii roll, die er eveneens weer heerlijk uitziet. De Hawaii roll bestaat uit gepaneerde kippendijen met ananas en cocktailsaus. Doordat de kip met ananas gecombineerd wordt met een beetje crunch, krijg je een frisse maar toch wat stevige bite.


Het volgende gerecht is de sweet & sour fried prawns, geroerbakte gamba's met ui en knoflook in een zoetzure saus. De gamba's zijn ontzettend mals en smaakvol. 


Nu volgt er een vleesgerecht, de Sizzling Ribeye Cuts. Dit zijn gegrilde ribeye reepjes met uitjes in teriyaki saus. Het gerecht wordt leuk geserveerd op een klein serveerplankje met een warm bakplaatje erop. De malse reepjes vlees zijn niet té gekruid en smaken ontzettend lekker!


Hierna volgen er twee sidedishes: de tempura beans en de canjun fries. Tempura beans zijn gefrituurde haricots verts, als je er in bijt proef je een boontje met een krokant laagje er omheen. De canjun fries zijn knapperige krulfrietjes die door de kruiden een pittige bite hebben. 


Vervolgens krijgen we de sushi chicken wrap, wraps gevuld met kip, roomkaas, sushi, rucola en tempura. De wrap heeft een frisse en stevige smaak. Een ander kipgerecht wat we krijgen is de soy karaage, malse teriyaki kipstukjes in een heerlijk sausje. 


Het volgende gerecht is weer een sushi roll, de Surf & Turf roll. Op het moment dat de roll wordt geserveerd ziet het er al "wauw" uit, deze roll is prachtig opgemaakt. De roll bestaat uit tempura black tiger garnaal en avocado, afgetopt met gebakken ui en cocktail- en unagisaus. De roll ziet er niet alleen geweldig uit, hij is ook ontzettend lekker. Een combinatie van smaken waar je geen genoeg van weet te krijgen.


Daarop volgt de Dragonball, een garnaalbal met een extra krokante buitenlaag. De buitenkant ziet eruit als de geschubde huid van een draak, vandaar de naam "Dragonball". 


Ondertussen zijn we al aardig verzadigd maar bij het zien van al het lekkers weten we nog wel een plekje vrij te maken voor het volgende gerechtje. De Maguro Red Spice, een suhi futo roll met verse tonijnfilet, krabvleessalade, tempura en rode massago met een topping van tonijn tartaar, sesam, bieslook en chili mayonaise. 


Als laatste gerecht hebben we de steamed corn besteld, een sappige, zoet gekookte maïskolf met kruiden. De smaakcombinatie van zoet, zout en licht pittig zorgt voor een ware sensatie. Als afsluiting hebben we nog een dessert besteld, warme churros, een zoete snack met suiker en chocoladesaus.