Halve finale CERVENA kookwedstrijd
Op 10 oktober vindt de halve finale van de CERVENA boerderijhert kookwedstrijd plaats in HANOS Apeldoorn. Je bent van harte uitgenodigd om deze wedstrijd bij te wonen.
De Wedstrijd
Acht halve finalisten maken tijdens de wedstrijd 25 kleine gerechtjes. Ze presenteren live hun gerecht aan de jury en het publiek. Elke finalist krijgt 20 minuten de tijd om de gerechten te bereiden. Na het bereiden van de gerechten zal er een kort interview plaatsvinden over het gerecht, de bereidingen en gebruikte componenten. Er wordt gestreden om een plek in de finale en de titel 'CERVENA Masterchef 2017'. Naast deze eervolle titel ontvangt de winnaar een geheel verzorgde reis voor twee personen naar Nieuw-Zeeland. De tweede en derde prijswinnaars ontvangen een complete Big Green Egg.
De halve finalisten
Restaurant Ambacht in Heerenveen – Nick Twickler
Partycentrum De Groene Weide in Appingedam – René Benjamins
De Vuurmeester in Veendam – Christian Boomker
Grand Café 033 in Bunschoten-Spakenburg – Jelle Hovens
Restaurant ’t Amsterdammertje in Loenen a.d. Vecht – Marco v.d. Wijngaard
Patissier Chocoled in Rosmalen – Edwin Schellekens
Melvin Zandsteeg leerling Cas Spijkers Academie
Restaurant Monarh in Tilburg – Paul Kappé
De jury
De driekoppige jury bestaat uit Herlinda de Clerck (uitgever Passion Hi magazine), CERVENA Masterchef 2016 Simon Feitsma (Eetcafé Schuitendiep), Shannon Campbell (Nieuw-Zeelandse chef).
Praktische informatie
De wedstrijd is van 10.30 – 15.30 uur in HANOS Apeldoorn, Stadhoudersmolenweg 41, 7317 AW Apeldoorn. Naast de kookwedstrijd is er in HANOS Apeldoorn een inspiratiedag najaar met diverse proeverijen en demonstraties.