Workshop pindakaas maken bij De Pindakaaswinkel
Afgelopen weekend werden wij uitgenodigd bij De Pindakaaswinkel in Tilburg voor een pindakaas workshop voor echte pindabazen. Na een korte wandeling door de winkel werden we vriendelijk verrast door een tafel vol met ingrediënten!
De workshop begint eigenlijk als een heuse tasting. Louis vertelt enthousiast over de verschillende smaken en combinaties van de pindakaas die ze hier hebben. De Pindakaaswinkel is ontstaan in Amsterdam en in de loop van tijd zijn de smaken steeds exotischer geworden en zorgen zij dat jou smaakpapillen een ware reis maken.
De Pindakaaswinkel is niet zomaar een pindakaas winkel. Als bioboer begon Michiel met het maken van zijn eigen pindakaas als fascinatie voor het product. Met een blik op natuurlijke producten en processen begon hij aan het kneden van wat uiteindelijk één van de meest geliefde en bekendste potjes pindakaas van Nederland zou worden. De steigerhouten stellingen die Michiel gebruikte vanuit zijn eigen bestaan als boer, zijn nog steeds een karakteristieke eigenschap die je terug vindt in de meer dan 20 vestigingen in Nederland. Terug naar de workshop.
Na het ontdekken van de meest uiteenlopende variaties uit het bestaande en zelfs niet meer verkrijgbare assortiment van De Pindakaaswinkel gaan we aan de slag met onze eigen Pindatastische creatie. De tasting potjes verdwijnen van tafel en we gaan aan de slag met het loslaten van onze creativiteit in de eindeloze smaakcombinaties.
Na verloop van tijd zijn onze creaties klaar een beginnen we aan een zware jury test. Het testpanel bestaat uit alle aanwezigen van de workshop die vanuit hun eigen smaakbeleving een eigen pindakaas hebben gemaakt. Na een beslissende tasting ronde heeft boven verwachting onze pindakaas gewonnen! We worden gefeliciteerd en krijgen als winnaar nog een klein presentje uitgereikt. Een drietal X Y Z pindakaas potjes met exotische geheime smaken. Dat wordt genieten!