Foodblog: Peppernuts experience bij Peppernuts Tilburg

Afgelopen weekend werden wij uitgenodigd bij Peppernuts voor een pepernoten tasting. Peppernuts is een nieuwe pop-up store in hartje centrum. Bij binnenkomst worden we enthousiast ontvangen door Louis. We kijken meteen onze ogen uit, wát een hoop verschillende smaken en kleuren zien we hier! 

een ware beleving!


Louis vertelt ons dat deze pepernoten tasting een echte belevenis gaat zijn. Er zijn ontzettend veel verschillende smaken nootjes en instapmogelijkheden. We zijn dan ook zeer benieuwd! We starten met een makkelijke pepernoot om weg te eten met de smaak tiramisu. Deze proeft licht romig en vinden we meteen super lekker. Louis belooft ons dat het vanaf nu alleen maar beter gaat worden.

We gaan verder met de smaak crème brûlée. Deze smaak is al veel intenser! Je proeft echt het rokerige en gebrande van de suiker op de crème brûlée en hebt bijna niet meer door dat je een pepernoot aan het eten bent. De volgende noot die we proeven is de smaak stroopwafel. We ruiken er even aan en het is net alsof we ons bij een stroopwafelkraam bevinden. De geur is heerlijk en nadat we een hap nemen, hebben we ook echt het gevoel alsof we een stroopwafel eten. De noot is ook een beetje sticky net als een echte stroopwafel. 


Ondertussen vertelt Louis ons dat Peppernuts zich onderscheidt door een echte belevenis te geven aan een delicatesse in plaats van een simpel kruidnootje. Hier kunnen wij ons zeker in vinden! De beleving staat hier echt centraal en je proeft elke keer weer verschillende verrassende smaken op je tong die al je zintuigen prikkelen. Leuk om te weten is dat Louis ook een rasechte entertainer is en tijdens de tasting verschillende goochel trucs uit de hoge hoed haalt! 

Tijd voor het volgende nootje met de smaak karamel zeezout. In het begin zul je niet merken dat er zeezout in zit, dit merk je daarna pas! Het zeezout zit namelijk op het nootje in plaats van in de chocolade. Op een hele sneaky manier komt de smaak je mond binnen, een ware beleving!

We nemen een slok water om onze smaakpapillen te neutraliseren en gaan verder met de fruitsmaken. We starten met de cherry. Niet alleen de smaak is als een echte kers, maar ook de kleur en de geur. Bijzonder! Het begint zuur en daarna wordt deze noot steeds zoeter in je mond. Ook de framboos heeft een zuurdere smaak, uiteraard zoals een echte framboos. Bij deze noot proef je van het begin tot het einde een zuurtje.

We gaan verder met het splitje. Hier heb jij vast een mooie zomerse herinnering aan! Het bijzondere is dat je deze herinnering meeneemt in je smaak. Rondom deze noot zit, net als bij alle andere chocolade pepernoten, de Belgische chocolade van Callebaut. Deze vervangt in dit geval het roomijs van een Splitje. We proeven de noot en wanen ons heel even in een prachtige zomerse dag aan het strand, heerlijk!


Vervolgens proeven we de raspberry cheesecake. Deze is vrij zuur en wordt nog zuurder door de smaak van de cheesecake. Je proeft ook dat deze noot echt sticky is waardoor je de structuur van een echte cheesecake krijgt. Na het zure van de raspberry cheesecake gaan we door met een lichtere en luchtigere smaak namelijk; lemon cheesecake. Heerlijk! 

Na de fruitsmaken is het tijd voor de kokossmaken. Deze worden verkocht in drie verschillende soorten. We beginnen met het nootje met de minst aanwezige kokos, de white. Vervolgens gaan we een stapje verder en zwaarder. Hier is de kokos al veel intenser en ligt de kokos op het nootje in plaats van erdoor heen. We eindigen met de double kokos met pure chocolade. De kokos wordt op de kruidnoot gebracht en daarna komt er een dubbele laag chocolade overheen. 

Ondertussen hebben we veel smaken geproefd, maar het houdt nog niet op! Louis vertelt ons dat hij een nieuwe smaak heeft die hij ons graag laat proeven; kirsch. Deze is gemaakt naar het recept van Schwarzwalder Kirsch, we proeven heerlijke pure chocolade met een sneaky kersje aan het einde. Een bijzondere! 

Het is tijd voor een all time favourite; de truffel kruidnoot! Deze heeft intensere romige Belgische chocolade en is wat ons betreft een echte delicatesse.

Tussendoor nemen we weer even een totaal andere smaak. De zure mat! Zoals de naam het al zegt, zo smaakt het ook. Het zuurtje trekt zelfs helemaal door tot bijna aan je oren. Een ware uitdaging voor de echte diehards! 

We sluiten af bij de koffiecorner. Een prachtig hoekje in de zaak waar alle koffie smaken gepresenteerd worden. Cappuccino, échte koffie en espresso, we proeven ze allemaal! Bij deze kruidnoten zitten de koffiesmaken erop in plaats van erdoor heen en dát proef je! Vooral bij de espresso krijg je echt een intense smaak beleving. Eerst een beetje bitter en pittig op je tong, maar daarna de heerlijke smaak van espresso.  Bij de koffie hoort natuurlijk een lekker taartje en we besluiten om de proeverij af te sluiten met de meest intenste smaak; appeltaart. Een ware smaak explosie! 

Zoals verteld is Louis een rasechte entertainer en aan het einde van de tasting tovert hij dan ook ineens vijf konijnen uit mijn hand. We staan perplex en moeten heel hard lachen, deze tasting is écht een avontuur en een memorabele beleving! 

Wij komen zeker nog eens terug! Ben jij nieuwsgierig geworden? Neem dan gauw een kijkje aan de Heuvelstraat op nummer 1A of bekijk de website van Peppernuts Holland.